Διαδικασία Ασφάλισης

Διαδικασία Ασφάλισης
 • Πως κάνω αίτηση ασφάλισης;
  • ​​​​Εντός του site, πηγαίνετε στην ενότητα "υπολογισμός ασφαλίστρων" και ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

   Βήμα 1: Συμπληρώστε τα στοιχεία του οχήματος, του ιδιοκτήτη και της ασφάλισης και μπορείτε να έχετε τιμολόγηση όλων των πακέτων ασφάλισης στη myDirect

   Βήμα 2: Στην επόμενη σελίδα επιλέξτε ποιο πακέτο καλύπτει τις ανάγκες σας

   Βήμα 3: Συμπληρώστε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη

   Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχετε πλέον μια ολοκληρωμένη αίτηση ασφάλισης. Αν θέλετε να προχωρήσετε με την αγορά του ασφαλιστικού προγράμματος που έχετε επιλέξει, συνεχίστε ως εξής:

   "Aνεβάστε" τα απαιτούμενα έγγραφα π.χ. δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας κτλ στα αντίστοιχα πεδία που θα σας ζητηθεί η επισύναψή τους (σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα), αν αυτό απαιτηθεί.

   Σε σχέση με την αποστολή των εγγράφων, εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποστείλετε με email στο info@mydirect.gr ή με fax στο 2122128183
 • Πως πληρώνω το ασφαλιστήριό μου;
  • Τώρα μπορείτε να εξοφλείτε το λογαριασμό σας με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί καλύτερα!

   Με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στη μπροστινή όψη του ειδοποιητηρίου μπορείτε να κάνετε:
  • Πληρωμή σε σημεία Viva Spots

   Επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας κατάστημα ΕΚΟ, BP, Public, Media markt, Seven Spot, Παπασωτηρίου, Ιανός ή Reload με την ένδειξη Viva.gr Spot και εξοφλήστε την ειδοποίηση πληρωμής, που έχετε λάβει.
    
  • Πληρωμή με κάρτα

   Πληρώστε με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη), μέσω του myAccount ή επικοινωνήστε με το 2122128383.
    
  • Πληρωμή σε τράπεζα

   Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις συνεργαζόμενες τράπεζες και πληρώστε στα ταμεία με την αναφορά πληρωμή  Viva Payments και τον κωδικό πληρωμής.
    
  • Πληρωμή μέσω του e-banking/ phone banking

   Δείτε στον παρακάτω πίνακα σε ποιες τράπεζες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες e-banking/ phone banking επιλέγοντας την κατηγορία Υπηρεσίες → Viva Payments   * Τα έξοδα συναλλαγής κατά την πληρωμή σε σημεία  Viva Spots είναι 1 ευρώ ανεξαρτήτως  ποσού. Η πληρωμή σε τράπεζα ή μέσω e-banking/phone banking ενδέχεται να επιβαρύνει τον πληρωτή με επιπλέον κόστη τραπέζης.
 • Πως παραλαμβάνω το ασφαλιστήριό μου;
   
  • Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το παραλαμβάνετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Σύμφωνα με τον νέο νόμο, έχει καταργηθεί πλέον το Ειδικό Σήμα Ασφάλισης. Eκτυπώστε και διατηρήστε το μέχρι τη λήξη της ασφαλιστικής περιόδου. Μπορείτε να καλείτε καθημερινά στο 2122128383. Οι συνεργάτες της myDirect θα χαρούν να συνομιλήσουν μαζί σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση χρειάζεστε!